تعریف قفسه بندی
قفسه بندی راه کاری است برای جدا کردن فضا ها از یکدیگر. در واقع قفسه بندی به منظور ایجاد نظم و یکپارچگی در چیدمان وسایل انجام می شود.
در این مقاله در مورد مزایا و معایب قفسه های چوبی و فلزی مطالبی را برای شما ارائه می دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
قفسه ی چوبی
قفسه های چوبی بیش تر به صورت شلف های دیواری هستند که می توان آن ها را در هر قسمت از خانه مورد استفاده قرار داد. قفسه ها یا شلف های چوبی به عنوان کتابخانه، جا کفشی و یا دکور برای قرار دادن اجسام تزئینی به کار می روند. یکی از بهترین قسمت ها برای استفاده از قفسه های چوبی، آشپزخانه می باشد. شلف های چوبی علاوه بر زیبایی محیط آشپزخانه در نظم دهی آن نیز بسیار تأثیر گذار می باشد.
از قفسه های چوبی در ادارات، کافی شاپ ها و هتل ها نیز استفاده می شود. اما کاربرد این جنس از قفسه در انبار ها و فروشگاه های بزرگ چندان متداول نیست.
قفسه بندی فلزی بیش تر در فضا های تجاری و انبار های بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های قفسه بندی فلزی عبارت است از:
مقاوم در برابر ضربه، خوردگی و رطوبت، دوام و استحکام بالا.
ویژگی مهم قفسه های فلزی دارا بودن ابعاد و طراحی متنوع جهت استفاده در انبار ها و سازمان دهی کالا ها و دسترسی آسان به آن ها می باشد.
قفسه بندی چوبی بهتر است یا فلزی؟
برای پاسخ به این سؤال باید به چند نکته توجه داشته باشید.
1. مکانی که قرار است قفسه بندی در آن قرار گیرد.
2. جنس و وزن وسايلی که قرار است بر روی قفسه ها قرار گیرد.
همان طور که گفته شد قفسه های چوبی به دلیل داشتن ظاهری زیبا تر اغلب برای منازل، ادارات و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند و وسایل با وزن کم تر بر روی آن ها قرار داده می شود.
اما قفسه های فلزی معمولا در فروشگاه ها و مراکز صنعتی بزرگ استفاده می شوند و وسایل با وزن سنگین بر روی آن ها قرار داده می شود.
بدیهی است که استفاده از قفسه بندی فلزی علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان و بالا بردن راندمان کاری، به عنوان نوعی سرمایه گذاری نیز محسوب می شود. چرا که با توجه به تورم بازار و افزایش قیمت فلزات و آهن آلات پس از چند سال شامل ارزش افزوده خواهد شد.
امیدواریم که این مقاله مورد توجه و پسند شما خواننده ی گرامی قرار گرفته باشد.